FAQ & HELP

If you don’t understand something, we will help!

Ask your question in ENGLISH about CinProCaS using our Contact Us page if you can’t find an answer on our Settings page.

ATTENTION! QUESTIONS ARE PLEASE IN ENGLISH.
WE CAN ONLY ANSWER IN ENGLISH!

The following is a description of frequently asked questions and helpdesk entries.

A gyakori kérdések válaszait a support@cinprocas.com emailcímről fogjátok kapni, írni az info@cinprocas.com email címre írjatok a felmerülő problémákkal kapcsolatban. Lentebb olvasható a leggyakoribb kérdések és a videók amik segítenek a programban történő eligazodáshoz.
Olvassátok el figyelmesen és ha nem találtok a kérdésetekre választ, abban az esetben írjatok emailt az info@cinprocas.com email címre!

Frequently Asked Questions 1. Display Copyright:

The application, the name of the application and the page design is copyright protected. But, the content entered on the pages and in the application belongs to and protects the owner of the email address displayed at the bottom of the page.
That’s why it’s important to subscribe to the app with a real email address! This is because the content can only belong to the verified owner of the email address displayed at the bottom of the page in the event of a dispute.

(fotó)

If you cannot prove that you are the owner of the email address displayed and printed at the bottom of each page, CinProCaS Inc will not be liable for the content to you.
You cannot retrieve your encrypted content from the database and, for your protection, cannot prove to the court that the content was created by you. In this case, CinProCas INC can’t protect you!
It is in your best interest that your content is protected in all cases!
For more information, please read our INFORMATION page.

Gyakori kérdések 2. A táblázatok és benne lévő adatok használata:

Bizonyos ablakok előre beírt adatokat is tartalmaznak a könnyebb és gyorsabb használat érdekében. Minden benne lévő adat tetszőlegesen bővíthető a saját felszerelésünk, vagy a bérelt vagy az időközben megjelent új rendszerek használat érdekében. Ilyen ablakok az Frame, Format, Rec.Form, “A-B-C” Cam, Film Stock, Film Rating, Footcandles, Lux, Kelvin, Mired, Shot, Lens, Filter, Focus, T-Stop, Camera height, Shutter, Camera distance, Fps, Camera move.

Gyakori kérdések 3. Két funkciós ablakok és az adatbázisok:

A két funkciós ablakok például a Film Stock amely ha nem filmre történik a forgatás átváltható a bennük lévő adatbázissal együtt a használni kívánt Recorders funkcióra, amely digitális rögzítési formátumokat kínál. A Format ablak is két tartalmat kínál. Az egyik a képformátum, pl. 1:2,40 vagy a digitális felvételeknél a felvételi képméret, például 1920×1080. A két funkciós ablakok közé tartozik a Frame és az Fps ablakok is, amik választhatóak például filmes, 24 Frame illetve 50P digitális kijelzéssel is. A két funkciós ablak a Film Rating is, hiszen választhatók EI/ISO, ASA, DIN, GOSZT, WESTON, SCHEINER és BSI értékek is. A kétfunkciós ablakok között meg kell említeni a Footcandle és Lux, valamint a Kelvin és Mired összefüggő adatait is. Amikor beírjuk a Lux vagy a Footcandle adatait, mivel a két ablak értékei összefüggő értékek a másik ablak adata a megadott értékre vált. Ugyanez érvényes a Kelvin és a Mired ablakok értékeire is, hiszen ezek is összefüggő értékek.

Gyakori kérdések 4. A fotó ablak használata, képbeillesztések és fényképező, valamint a képméretek:

A Fotó ablak használatakor beilleszthetünk már meglévő a telefonunkon lévő fotót, készíthetünk a telefonunk fényképezőjével új képet, amit beilleszthetünk, valamint rajzolhatunk egy gyors skiccet is. A Format ablakban megadott képméretben fog megjelenni a készített fotó is. A Format ablakban lévő adat átállításával megváltozik a kép ablakban lévő kép mérete is.

Gyakori kérdések 5. A világítás tervező ablak rajz és ikon használata:

A világítás tervező Lighting Plan ablak használatakor az ablak feletti ikonokra kattintva azok felnyílnak és lehetővé válik a kiválasztható ikonok közül a képernyőre tétele az adott alaknak, kamerának, világításnak, és ikonoknak. A vonalak és körök és az ikonok mérete és irányba forgatása tetszőlegesen változtatható. Létre tudunk hozni egyedi beállításokat és több kamerás felvétel világítás tervét is el tudjuk készíteni, ami a forgatáskor a Grip munkáját felgyorsítja és elősegíti. Ha nem akarunk az ikonokkal dolgozni, lehetőségünk van belerajzolni a kívánt beállítást, hiszen rajzfunkcióval is elláttuk a Lighting Plan ablakot. A forgatás megtervezésekor is fontos, hogy a gyártási tervben megjelenjenek az adott rajzhoz rendelt világítás eszközök és felszerelések listája, melyet betűkkel beírt szöveggel is jelezni tudunk.

Gyakori kérdések 6. A Screenplay ablak használata:

A Screenplay ablak egy mini szövegszerkesztő, amely lehetővé teszi a már meglévő forgatókönyv egy oldalának a bemásolását, valamint a három képhez tartozó adat ablakok színeinek megfelelő szöveg átszínezését is, amely utal a plánozás, plánváltás, vágás elképzelésére. Ha nem áll rendelkezésünkre megírt forgatókönyv és a filmet most tervezzük, lehetőség van az oldalnak megfelelő forgatókönyv megírására is, amely külön is kiexportálható az adott Scene és Script No számozás jelzésével. Így lehetőségünk van egyszerre írni a forgatókönyvet és a jelenetek, beállítások, felvételek megtervezését is elvégezni. Így vizuálisan is jelezni tudjuk az elképzelésünket.

Gyakori kérdések 7. Exportálás, Dropbox mentések és pdf nyomtatás:

Az általunk készítendő produkció automatikusan mentésre kerül az általunk megadott produkció neve alapján. Fontos megjegyezni, hogy a Dropboxba kiexportált produkciós dokumentum megnyitható iPhone, Android, MAC és a PC verzión is. A PDF formátum exportálásakor a Script No oldalszámozás alapján kerül sorrendbe a dokumentum, így figyelni kell ennek az ablaknak a számozására, mert ez adja az oldalak sorrendjét. Pdf-be kiexportálható a forgatókönyv oldala is külön, amely szintén a Script No. és a Scene adatokat is megjeleníti az adott oldalon. A Dropbox exportálásakor létrehozza a saját könyvtárát a Dropboxban és abba másolja be a dokumentumokat, Fontos, hogy a Dropboxban ne nyúljunk hozzá, csak a szerkesztő programmal kezeljük a dokumentumokat, ott ne másítsunk meg semmit, mert előfordulhat, hogy nem találja meg a program a dokumentumot.